solsona

SOLSONA COMUNICACIÓ s'integra en l'estructura d'agències d'ALTA GRUP DE COMUNICACIÓ
logo solsola_altagrupo

El grup, que estarà format ara per 4 companyies: Punta Alta, La Bendita Agència, The Digital Adgency i Solsona Comunicació, preveu acabar l'any amb una facturació de 5,5 milions d'euros.

Barcelona, 13 de juny de 2018 –Solsona Comunicació passa a formar part d'Alta Grup de Comunicació a partir d'aquest mes de juny. L'agència, fundada el 1993 per Montse Solsona, és una de les principals agències de Comunicació i Relacions Públiques d'Espanya.

La companyia s'uneix així a: Punta Alta, especialista en el sector healthcare; La Bendita Agència, agència de publicitat de serveis plens; i The Digital Adgency, experta en serveis Digitals de Publicitat i Comunicació.

L'experiència de l'equip de Solsona Comunicació en els àmbits de comunicació, relacions públiques, relacions institucionals, protocol, public affairs i màrqueting digital, se suma a la consolidada trajectòria d'aquest grup empresarial de comunicació. Alta Grup de Comunicació va iniciar la seva activitat l’any 2009 i passarà a comptar amb una plantilla de 46 professionals.

Les companyies que constitueixen el grup van facturar el 2017 prop de 5 milions d'euros i esperen finalitzar l'any amb un creixement del 10%, fins als 5’5 milions.

Montse Solsona y Ton del PozoMontse Solsona i Ton del Pozo

En paraules de Ton del Pozo, Conseller Delegat del Grup: “Estem molt satisfets de poder integrar en el nostre equip a nous professionals amb els quals seguir creixent per oferir un millor i més ampli ventall de serveis de màrqueting, comunicació i publicitat als nostres clients. Amb la incorporació de Solsona Comunicació ens convertim en un dels grups independents de comunicació més importants del nostre país”.

Amb aquesta aliança, Solsona Comunicació i Alta Grup de Comunicació uneixen sinergies i optimitzen processos per oferir un major espectre de serveis i activitats, la qual cosa els permetrà incrementar el seu negoci i posicionament a nivell nacional.

Sobre ALTA Grup de Comunicació: www.grupoaltacomunicacion.com

ALTA Grup de Comunicació neix al desembre de 2009 fruit de la unió de dues agències: Punta Alta, especialista en publicitat i healthmarketing i La Bendita Agència, agència de publicitat de serveis plens. Posteriorment, ambdues empreses creen The Digital Adgency, experta en serveis Digitals de Publicitat i Comunicació. Amb la recent incorporació de l'agència de comunicació i relacions públiques Solsona Comunicació, el grup augmenta la seva estructura i serveis que ofereix als seus clients.

Els directius responsables del grup són Ton del Pozo, Conseller Delegat, Pere Terés, Soci-Director General de la Bendita Agència, Alejandro Peris, Director General de The Digital Adgency, Salvador López, Director General de Punta Alta i CrossData, i Montse Solsona, Sòcia Fundadora de Solsona Comunicació.

Amb un equip format per publicistes, RRPP, periodistes, creatius, metges i especialistes en internet, Alta Grup de Comunicació s'estableix com un dels de major oferta de serveis del sector, que pot donar resposta a qualsevol necessitat de publicitat, esdeveniments, màrqueting, RRPP o producció audiovisual per als seus clients.

A més, l'experiència acumulada per les quatre companyies permet oferir tant un servei especialitzat en salut, com el desenvolupament de campanyes de gran consum. Així, tots els treballs del grup combinen a la perfecció el rigor

i cura del detall, propis de la comunicació healthcare, amb la creativitat i frescor de les accions orientades a gran consum.

COMUNICACIÓ DE MARCA A LES XARXES SOCIALS
comunicación en redes sociales_ solsona comunicación

En l'era omnicanal actual, la manera en què les persones interactuen amb les marques, avaluen i escullen els seus productes i serveis, està fortament influenciada pel que llegeixen a les xarxes socials. A causa d'això, les xarxes socials cada vegada prenen un major protagonisme en el pla de comunicació de qualsevol marca, arribant fins i tot a igualar o superar, en ocasions, als suports tradicionals de comunicació. Algunes marques decideixen gestionar-les internament, mentre que altres decideixen contractar agències de comunicació, sobretot per optimitzar la gestió i aprofitar l'expertise, contactes i sinergies d'aquestes en el mercat local.

Un dels errors més comuns de la majoria de marques és pensar que simplement per estar en xarxes socials vendran més. Tot i que en determinats casos pugui ser així, no ha de ser mai el principal motiu pel qual es té presència en xarxes. Quan una marca obre un perfil a xarxes socials, ha de tenir en compte el següent:

1. La comunicació en xarxes socials es tracta d'engagement, no de venda directa. - El contingut que es comparteixi en xarxes ha de ser de qualitat, destinat a generar interaccions. S'ha de respectar sempre la regla del 80/20. Un 80% de continguts interessants, noticiables, entretinguts i de valor per a la comunitat i no més d'un 20% de contingut enfocat a la marca (sempre contextualitzat). La gestió de la comunitat ha de tenir sobretot en compte l'entorn quotidià del públic objectiu (per exemple: dies festius, època de l'any, notícies ...). Les eines de dinamització com els concursos i les seccions fixes "Sabies què?" Són efectives per generar interacció i engagement.

2. No totes les xarxes són iguals, cal adequar el missatge - Com marca s'ha d'analitzar on és el públic objectiu i també les seves possibles prescriptors. No es recomana obrir un perfil a totes les xarxes socials existents perquè sí, sinó avaluar i escollir estratègicament quines són les més adequades i traçar una estratègia a mig-llarg termini. És un error comú el redactar un contingut i compartir exactament igual en xarxes socials diferents. Cada xarxa té característiques de format diferents (dimensió de les imatges, límit de caràcters ...) Optimitzar el missatge adequant-lo a aquestes característiques ajudarà al fet que la comunicació sigui més efectiva.

3. Visual i breu, dues vegades bo - Moltes de les xarxes socials funcionen primordialment amb imatges, per això és important generar continguts visuals i estèticament atractius. Si no hi ha pressupost per a generar tantes imatges pròpies, és molt útil fer curació de continguts (recomanar posts aliens) o recolzar-se en bancs d'imatges, però sempre aportant la pròpia creativitat de la marca.

4. Sí, és necessari invertir en publicitat - A causa de la saturació d'informació i els algoritmes de cada xarxa, incloure eines de publicitat com anuncis o promoció de posts, incrementarà la visibilitat i generarà interaccions. A més, les possibilitats de segmentació i monitorització que ofereixen les xarxes socials són molt més àmplies que els mitjans tradicionals.

5. L'atenció al client és clau - La interacció amb els clients ha d'estar caracteritzada per la immediatesa. Les persones fan servir les xarxes socials no només per compartir el que els agrada, sinó també per fer reclamacions i denúncies. És important elaborar anticipadament un pla de resposta que detall què dir i com actuar davant dubtes i consultes, queixes o situacions de crisi. De la mateixa manera, s'ha de respondre als missatges positius i reconèixer la fidelitat dels usuaris.

Bé es porti internament o de forma subcontractada, aquests cinc elements ajudaran a que els esforços de comunicació digital siguin més efectius.

NOUS PROJECTES DE SOLSONA 2017
2017

Solsona Comunicació inicia l'any amb diversos projectes nous molt il·lusionants. És un veritable plaer poder aportar la nostra experiència com a consultors de comunicació i relacions públiques a empreses consolidades de diferents sectors que, en tots els casos, ofereixen productes i serveis de primeríssima qualitat:

Stabilo (www.stabilo.com/es): STABILO International GmbH és un dels fabricants líders a Europa en instruments d'escriptura, i és part de Schwan-STABILO Group.

Coca-Cola European Partners Iberia (http://www.ccepiberia.com/es/): CCEPIberia és la divisió ibèrica (Espanya, Portugal i Andorra) de Coca-Cola European Partners, l'embotellador de The Coca-Cola Company per a Europa occidental i el major embotellador independent de Coca-Cola al món per ingressos.

Laboratoris Diafarm (https://diafarm.es/): Després de trenta-cinc anys d'experiència i dedicació, Diafarm consolida cada any la seva posició de lideratge al canal salut, com a laboratori farmacèutic especialitzat en solucions naturals per a la salut i el benestar, amb productes a l'àrea OTC i parafarmàcia.

Imperi Wealth (http://www.imperiowealth.com/es): Imperi Wealth és una companyia que es dedica a la compra, renovació i reestructuració d'immobles a Espanya per al mercat internacional. El seu objectiu és oferir habitatges amb un disseny harmoniós i de qualitat a preus molt competitius, i que siguin llars que fomentin la cohesió familiar.

ManoMano (www.manomano.es): ManoMano.es és el primer mercat en línia especialitzat en bricolatge i jardineria. Actualment el seu catàleg a Espanya compta amb 250.000 productes.

Coblonal Arquitectura (www.coblonal.com): Amb prop de 20 anys d'experiència, Coblonal és un estudi d'arquitectura, interiorisme i decoració per a tot tipus de projectes. Disseny i construcció d'espais perquè passin coses, per viure i gaudir-ne. Proximitat, servei i qualitat.

Gràcies a tots ells per la seva confiança

QUEREMOS SEGUIR HACIENDO VISIBLE EL TRABAJO DE LOS PERIODISTAS DE FUENTES
Entrevista Neus Bonet, decana del CPC – col·legi de periodistes de Catalunya
Neus-Bonet_DeganaCPC_2

La periodista Neus Bonet es la nueva decana del Col·legi de Periodistes de Barcelona. Con una sólida trayectoria en las mesas de redacción, y actualmente editora y presentadora del informativo de mediodía de Catalunya Radio, ahora afronta también la dirección de esta entidad para la regulación y defensa de los profesionales del periodismo. Desde Solsona Comunicación hemos tenido el privilegio de conocer sus opiniones acerca del presente y futuro de la profesión periodística y el ámbito de la comunicación. 

  • Sra. Bonet, antes que nada, enhorabuena por esta nueva responsabilidad. ¿Cuál fue su motivación para presentarse a dirigir el Col·legi de Periodistes de Catalunya? ¿Cómo compatibiliza su dedicación en ambos trabajos?


Gracias. Efectivamente, estar al frente del Col·legi supone una gran responsabilidad. Me motivó a presentarme el hecho que nuestra profesión, el periodismo, no pasa por sus mejores momentos. Llevo ya cuatro años como vicedecana y creo que todavía queda mucho por luchar. Vivimos una crisis profesional y una crisis de los medios de comunicación. Quedan muchas cosas por hacer y si mi aportación puede servir, pues con toda ella cuentan mis compañeros.

Compatibilizar ambas responsabilidades no va a ser fácil, pero se puede hacer. Mi profesión nunca tiene unos horarios fijos y menos para mí, que casi siempre he trabajado en radio, donde funcionamos 24 horas al día los 365 días del año. Pero si se quiere, se puede.

  • A lo largo de los últimos 20 años, el periodismo y la comunicación han incorporado avances tecnológicos inimaginables y han vivido cambios sociales y políticos decisivos en la profesión ¿Cuáles son, en su opinión, los principales retos que afronta el periodismo en los tiempos actuales?


Precisamente los retos son esos: la tecnificación de nuestro trabajo a un ritmo muy rápido y la irrupción de múltiples canales por los que circula la información. Eso tiene numerosas ventajas y tenemos que ser los periodistas los que apliquemos el criterio y rigor profesionales en ese flujo desbordante de datos y de información. Es un momento de cambio muy fuerte.

  • ¿Cómo se gestiona desde el CPC la objetividad informativa en el entorno político-económico actual de nuestro país? ¿Es posible?


Luchando para que no se silencien algunos temas, luchando contra la precariedad que impide a los periodistas trabajar con la transparencia y la libertad necesarias, haciendo autocrítica de nuestra profesión para mejorarla y para ofrecer rigor y calidad en nuestras informaciones. Pero rotundamente, sí, es posible. Si bien nadie dijo que vaya a ser fácil. 

  • El respeto y la buena relación entre periodistas y agencias de comunicación es fundamental para ofrecer información de calidad a los ciudadanos. ¿Qué acciones tiene previstas implementar el CPC en referencia a los gabinetes de fuentes (agencias de comunicación)?


Desde el Grupo de Trabajo de Gabinetes de Comunicación del Col·legi, queremos seguir haciendo visible el trabajo de los periodistas de fuentes, promoviendo todo tipo de actividades (conferencias, reuniones, el Premio Gabinetes de Comunicación que impulsamos, etc.) que puedan mejorar tanto la formación, como el reconocimiento del trabajo de los periodistas de fuentes, asegurando la aplicación de las buenas prácticas, profesionales y éticas, en el ejercicio del periodismo en gabinetes de prensa y en los departamentos de comunicación de administraciones, entidades y empresas. También seguiremos trabajando para actualizar el manual “Els gabinets de comunicació. Criteris de bones pràctiques professionals” elaborado en el decanato anterior, como garantía de un periodismo de fuentes ético y de calidad, al servicio del conjunto de la profesión y de la ciudadanía. 

  • Por último, ¿qué planes de futuro tiene para el Col·legi de Periodistes de Catalunya?


Queremos mantener al Col·legi como referente social en el ejercicio profesional del Periodismo. Ampliar la oferta de nuestro Centro de Formación y de nuestra Bolsa de Trabajo. Seguir con el proceso de digitalización del Fondo histórico de nuestro Centro de Documentación para que pueda estar fácilmente al alcance de periodistas y académicos. Queremos también promover espacios de reflexión sobre el futuro del Periodismo en la etapa de redefinición y cambio que estamos viviendo. Seguir siendo referentes con nuestra revista “Capçalera”. Y revisar nuestro Código Deontológico: después de 20 años y siguiendo los principios que lo inspiraron, tenemos que adecuarlo a los nuevos canales y convertirlo de nuevo en una referencia para toda la sociedad. Forma parte de nuestro principal objetivo dignificar la profesión de Periodista y defender a los más vulnerables, los que no pueden ejercer bajo el paraguas de ningún medio pero que creen en un trabajo tan apasionante como necesario. Queremos ser la “Casa de los Periodistas”, de TODOS los periodistas. 

ALBERT SALVADOR, NOU SOCI DIRECTOR DE SOLSONA COMUNICACIÓ
00_NOTICIA_BLOG

En l'Espai Ei! de Barcelona, hem celebrat un esmorzar amb premsa amb motiu del 20 aniversari de l'agència. En el marc de l'esdeveniment hem realitzat la presentació oficial del nostre nou soci director, Albert Salvador.

Albert Salvador ha estat gerent del Cercle d’Economia des de novembre de 1996 fins a juliol de 2011 i cap de gabinet de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, des de juliol de 2011 fins a febrer de 2014.

Benvingut Albert!


¡BIENVENIDOS A NUESTRO BLOG!
Fotolia_13300387_L

Con motivo de nuestro 20º aniversario, desde Solsona Comunicación nos complace presentaros nuestro blog, una nueva plataforma online donde queremos compartir con todos vosotros nuestra visión más personal sobre la profesión y los ámbitos de la Comunicación, las Relaciones Públicas y el Protocolo.

En este espacio encontraréis artículos, noticias y reportajes de temas que afectan a nuestro día a día, así como testimonios de nuestras experiencias en diferentes proyectos. Además, podréis  leer entrevistas con diferentes personajes.

Después de más de 20 años de experiencia, queremos haceros partícipes de nuestro punto de vista y de nuestro carácter porque creemos que sólo mediante la interacción y la participación surgen las buenas ideas. Por ello, os animamos a participar en él aportándonos vuestros comentarios y sugerencias.

Os invitamos a que disfrutéis de este blog y os damos nuestra más cordial bienvenida.

El equipo de Solsona Comunicaciónsocial media
latest tweets
facebook
últims projectes
aecc contra el cáncer Barcelona Open banc Sabadell Aquarius proyecto
Ministerio de Auntos Exteriores Warner Bross proyecto Real Club de Polo de Barcelona
100 años Club Sabadell Barcelona World Race Cocacola Iberian Partners
clients
contacte
BARCELONA
Enric Granados 145 2-1 - 08008 Barcelona    T +34 932 374 988   
F +34 932 175 635   
info@solsonacomunicacion.com
partners
Esta página web usa Cookies para mejorar tu experiencia. Si sigues navegando por esta web asumimos que estás de acuerdo con el uso que realizamos de las Cookies.
Más información.